Un conducător auto a intrat în mod intenţionat cu maşina în mulţime, într-un oraş în centrul Chinei, omorând şase persoane, iar alte şapte răniţi au fost spitalizaţi, după care a fost ucis prin împuşcare de poliţie, a anunţat televiziunea naţională vineri, relatează Huffington Post.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această dramă a avut loc către ora locală 6.00 (1.00, ora României), în comuna Zaoyang, în provincia Hubei, precizează CCTV.

Niciun detaliu despre eventuale motivaţii ale şoferului nu au fost oferite.

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)

În noiembrie, două evenimente asemănătoare au avut loc în China.

Într-un sat, în provincia Sichuan (sud-vest), un conducător auto a intrat cu maşina în pietoni, dintr-un motiv necunoscut, omorând şapte persoane. Cu cinci zile mai înainte, un automobilist a lovit cu maşina elevi, în provincia Liaoning (nord-est), omorând cinci persoane şi rănind alte 19. Bărbatul, un şomer în vârstă de 29 de ani, şi-a ales victimele ”la întâmplare”, în urma unei cerţi cu soţia, potrivit presei de stat.

În septembrie, un bărbat în vârstă de peste patruzeci de ani, prezentat de poliţie drept un ”răzbunător recidivist”, înarmat cu un cuţit, a intrat cu un automobil cu tracţiune integrală într-o piaţă publică, la Hunan (centru), omorând 11 persoane şi rănind alte 44. Bărbatul a fost arestat.

În 2013, doi turişti au fost ucişi în Piaţa Tiananmen, la Beijing, după ce o maşină a intrat în mulţime, pe trotuar, înainte să ia foc. Autorităţile au imputat acest atentat - în care au murit trei atacatori - unor separatişti de etnie muslmană uigură, veniţi din regiunea Xinjiang, în nod-vestul ţării.

Aceste evenimente au loc în contextul în care rata mortalităţii rutiere este foarte mare, în cea mai populată ţară din lume, în care regulile de circulaţie rutieră sunt adesea ignorate de către automobilişti. Potrivit unor date oficiale, 58.000 de persoane au fost ucise în accidente rutiere numai în anul 2015.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.