Cel puţin şapte persoane au murit în timpul unor intemperii violente, în noaptea de joi spre vineri, în centrul Italiei, unde au fost inundate străzi şi locuinţe, anunţă Protecţia Civilă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Avem, potrivit prefecturii locale, un bilanţ provizoriu de şapte morţi. Al şaptelea corp tocmai a fost descoperit”, declară AFP şeful Protecţiei Civile, Fabrizio Curcio, confirmând informaţii de presă.

Alte trei persoane au fost date dispărute - inclusiv un copil în vârstă de şase ani, care se afla împreună cu mama sa în maşină.

Femeia a fost salvată de către pompieri, însă curentul puternic i-a luat copilul, potrivit agenţiei AGI.

Cea mai afectată zonă este provincia Ancona, un port la malul Mării Adriatice, însă intemperiile au afectat şi regiunea vecină Umbria.

În provincia Ancona, numeroase zone au rămas fără curent electric şi linii telefonice, iar şcolile au fost închise vineri în localităţile cele mai afectate.

Corriere della Sera scrie că ploi importante au avut loc joi seara în doar două ore - cât plouă în mod normal în şase luni în regiune.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.