Şapte manifestanţi au fost ucişi în ziua loviturii de stat, luni, în Sudan, iar alte cadavre au ajuns la morgă, însă nunărul exact al acestora nu este cunoscut, declară şeful medicinei legale sudaneze Hicham Faqiri, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Şapte corpuri ale unor manifestanţi au ajuns la morgă luni, dar şi cadavrul unui paramilitar din cadrul Forţelor de Susţinere Rapidă”, o puternică organizaţie, acuzată de faptul că este implicată în reprimarea revoltei populare care a condus la răstunarea de la putere a dictatorului Omar al-Bashir în 2019, declară joi AFP dr. Faqiri.

”Mai multe alte corpuri au fost aduse la morgă în zilele următoare, din cauza violenţelor, şi putrau urme ale unor răni cu obiecte contondente”, a declarat el, fără să fie în măsură să prezinte un bilanţ.

Medici în favoarea democraţiei au declarat luni că patru manifestanţi au fost ucişi prin împuşcare de forţe de securitate.

În ultimele zile, împotriva mai multor manifestaţii s-a tras cu grenade lacrimogene şi cu gloanţe de cauciuc, potrivit unor jurnalişti AFP de la Khartoum.

După ce generalul Abdel Fattah al-Burhan a anunţat luni dizolvarea tuturor instituţiilor, această ţară din Africa de Est, una dintre cele mai sărace din lume, a intrat în necunoscut.

Pe de o parte, manifestanţi cer un transfer complet al puterii către civili şi se declară pregătiţi să rămână în stradă până li se satisface această cerere.

Pe de altă parte, generalul al-Burhan dă asigurări că va numi în curând alte autorităţi, însă îi menţine pe majoritatea liderilor civili ”sub supraveghere” sau în detenţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.