Patru persoane au murit şi alte cel puţin şase au fost rănite într-un incendiu care a izbucnit miercuri seara la un azil de bătrâni în vestul Moscovei, au anunţat joi autorităţile ruse, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aproximativ 50 de persoane se aflau în clădire la izbucnirea incendiului, a anunţat într-un comunicat Comitetul rus de anchetă.

”Patru (persoane) au murit şi şase au fost transferate la servicii medicale din cauză că au inhalat gaz”, anunţă Comitetul, care precizează că numărul răniţilor nu este defintiv.

În total 15 rezidenţi cu vârste cuprinse între 66 şi 90 de ani au fost spitalizaţi - unii în stare gravă -, a declarat joi dimineaţa, pentru agenţia de presă Interfax, o sursă din cadrul serviciilor de urgenţă.

Patru dintre ei au fost plasaţi la respiraţie artificială.

Comitetul rus de anchetă a anunţat că a deschs o anchetă penală cu privire la o ”neglijenţă care a antrenat moartea”.

Explozii sau incendii accidentale şi sângeroase sunt relativ frecvente în Rusia, din cauza vechimii infrastructurii sau nerespectării normelor de securitate.

Azilul de bătrâni privat ”Vârsta a treia”, unde a avut loc incendiul, este însă nou şi se prezintă pe site drept o reşedinţă ”de lux”.

Potrivit RIA Novosti, incendiul a cuprins subsolul şi parterul unei cllădiri a acestui azil.

Explozia unui boiler a provocat incendiul, a declarat pentru RIA Novosti un viceprimar al Moscovei, Piotr Biriukov.

Primarul Moscovei Serghei Sobianin a evocat, pe Twitter, faptul că drama a pornit de la un cablu care a luat foc în subsol.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.