Cel puţin nouă persoane au murit şi alţi câţiva oameni au fost răniţi după ce un avion Let L-410 cu paraşutişti s-a prăbuşit în Siberia, sâmbătă, în regiunea Kemerovo Oblast. La bordul aparatului de zbor se aflau 19 persoane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit presei din Rusia, avionul îi aparţinea DOSAAF, organizaţie sportivă paramilitară. La scurt timp după decolare, motorul avionului a cedat, iar piloţii au încercat să facă astfel încât aparatul să aterizez. Însă avionul s-a pribuşit, a declarat pentru TASS liderul DOSAAF din Kemerovo, Viktor Shemohanov.

“Conform informaţiilor pe care le am, doi membri ai echipajului şi şapte paraşutişti au murit, nouă persoane în total. La bord se aflau 19 paraşutişti şi doi membri ai echipajului”, a explicat Shemohanov.

El a precizat că încă nu se ştie de ce a cedat motorul, deoarece avionul era într-o stare bună din punct de vedere tehnic şi se afla la al patrulea zbor al zilei.

Guvernatorul regiunii, Serghei Tsivilev, a prezentat un bilanţ mai mic al deceselor. El a afirmat că în accident au murit patru persoane şi au fost rănite 15, dintre care patru au suferit răni grave.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.