Cel puţin doi oameni au murit şi mai mulţi au fost răniţi, după ce o furtună de proporţii a afectat sudul Californiei, distrugând drumuri şi rupând copaci, relatează Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Furtuna a adus vineri după-amiază precipitaţii de până la 20 de litri pe metru pătrat. Ploile vor continua până sâmbătă după-amiază, au anunţat meteorologii.

În oraşul Victorville, din deşert, mai multe maşini au fost luate de apă, iar un bărbat a fost găsit mort în vehiculul său scufundat. Alţi oameni au fost salvaţi din torente, a declarat purtătorul de cuvânt al Pompierilor din comitatul San Bernardino, Eric Sherwin.

În zona Sherman Oaks, din Los Angeles, un bărbat a fost electrocutat când un copac rupt a căzut peste liniile de curent electric, care i-au lovit maşina. Vântul a bătut în unele zone cu până la 113 kilometri pe oră.

După câteva ore, în acelaşi cartier, o groapă în asfalt a înghiţit două maşini. Pompierii au scos o maşină din prima maşină, iar şoferul celei de a doua a reuşit să iasă singur. Nimeni nu a fost rănit.

La Cajon Pass, o intrare pe Autostrada 15 s-a prăbuşit şi a lovit un camion de pompieri parcat în zonă, fără a răni, însă, pe nimeni.

Mai multe accidente rutiere în zonă s-au soldat cu decese, dar este greu de apreciat care dintre ele au fost provocate de furtună.

Amtrak a anulat trenurile în pe coasta de sud şi centru a statului, iar peste 300 de curse aeriene au fost anulate sau au avut întârzieri pe aeroportul internaţional Los Angeles.

Meteorologii au avertizat că ar putea fi cea mai puternică furtună care a lovit sudul Californiei din ianuarie 1995.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.