Cel puţin cinci palestinieni au fost ucişi duminică într-un atac israelian asupra oraşului Tulkarem din Cisiordania ocupată, a anunţat Ministerul palestinian al Sănătăţii, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit The Times of Israel, armata israeliană a confirmat că a efectuat un atac cu dronă împotriva unui grup de bărbaţi înarmaţi palestinieni în tabăra de refugiaţi Nur Shams din Cisiordania, în timpul unei operaţiuni desfăşurate în timpul nopţii. Acesta a precizat că rezerviştii şi ofiţerii Poliţiei de Frontieră au operat în tabăra de lângă Tulkarem şi au arestat patru palestinieni căutaţi.

Vehiculele de geniu ale forţelor israeliene au descoperit dispozitive explozive plantate sub şi pe marginea drumurilor din tabără, care urmau să fie detonate împotriva trupelor, se arată în comunicatul IDF.

Armata susţine că trupele au găsit, de asemenea, un dispozitiv exploziv în interiorul unei clinici din Nur Shams, unde se ascundeau palestinieni căutaţi. În timpul raidului, bărbaţi înarmaţi palestinieni au deschis focul, iar alţii au aruncat cu dispozitive explozive şi cocteiluri Molotov asupra soldaţilor.

"Avioanele au lovit o serie de echipe teroriste înarmate care au tras asupra trupelor, au aruncat cu explozibili şi le-au pus în pericol", a anunţat armata israelienă, adăugând că cel puţin patru bărbaţi înarmaţi au fost ucişi şi alţii au fost răniţi.

Pe de altă parte, potrivit Ministerului palestinian al Sănătăţii, doi palestinieni au fost împuşcaţi mortal de forţele israeliene duminică.

Un alt palestinian a murit, tot duminică, din cauza rănilor suferite în urma unui atac israelian în oraşul Jenin din Cisiordania în urmă cu câteva zile, a precizat Ministerul palestinian al Sănătăţii.

Armata israeliană afirmă că a intensificat operaţiunile împotriva grupurilor militante palestiniene din Cisiordania. Joi, Israelul a confirmat uciderea a "peste 10" persoane pe care le-a numit terorişti în raiduri în Jenin, unde sunt prezente mai multe grupări militante.

De la atacul din 7 octombrie al Hamas împotriva Israelului, în care circa 3.000 de terorişti au măcelărit 1.200 de persoane în sudul Israelului, majoritatea civili, trupele israeliene au arestat peste 2.400 de palestinieni căutaţi în Cisiordania, dintre care peste 1.200 afiliaţi la Hamas. Potrivit Ministerului Sănătăţii al Autorităţii Palestiniene, în jur de 280 de palestinieni din Cisiordania au fost ucişi de forţele israeliene şi, în câteva cazuri, de colonişti.

Acesta precizează că rezerviştii şi ofiţerii Poliţiei de Frontieră au operat în tabăra de lângă Tulkarem şi au arestat patru palestinieni căutaţi şi au confiscat două arme de foc.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.