Cel puţin cinci persoane au fost ucise şi alte trei rănite, marţi, în urma unui bombardament al ruşilor asupra regiunii Doneţk din Ucraina, potrivit administraţiei militare a regiunii, citate de CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bombardamentul a avut loc în districtul Lîman, a afirmat Pavlo Kirilenko, şeful administraţiei militare a regiunii Doneţk.

Trei localnici au fost ucişi în timp ce stăteau pe o bancă în apropierea unei case din satul Torske, în timp ce un altul a ”suferit multiple răni la piept, umăr şi şold”, potrivit biroului procurorului regional din Doneţk.

În satul Zakitne, ”un bărbat de 26 de ani a suferit o fractură craniană şi o contuzie cerebrală”, a arătat biroul.

Bombardamentele ruseşti au mai ucis doi civili şi au rănit încă unul în localitatea Yampil din regiunea Doneţk, tot marţi, a declarat Kirilenko, într-un interviu pentru presa ucraineană.

Rusia a mai lansat un atac aerian asupra satului Niu-York din regiunea Doneţk, folosind bombe care cântăresc 250 de kilograme, potrivit lui Kirilenko. Nu au fost victime în urma acestui atac, a adăugat el.

Kirilenko a spus că ”171 de copii rămân în teritoriile de pe linia frontului din regiunea Doneţk”. Totuşi, autorităţile locale plănuiesc ”o evacuare forţată” pentru aceştia şi părinţii lor ”în următoarele două săptămâni”.

Un număr total de 492.000 de persoane au rămas în regiunea Doneţk, în timp ce Ucraina continuă eforturile de evacuare, potrivit lui Kirilenko.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.