Cel puţin cinci persoane au murit, iar alte 22 au fost rănite în furtuni violente, joi, în Corsica, anunţă Prefectura maritimă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Corpul unui pescar în vârstă de 62 de ani, despre care nu existau informaţii, a fost găsit joi în Golful Girolata, a declarat AFP o purtătoare de cuvânt a prefecturii.

La Erbalunga, în Haute-Corse, corpul fără viaţă al unui caiacist, cu privire la care soţul său a lansat o alertă, şi care reuşise să se adăpostească, a fost găsit joi după-amiaza cu ajutorul unor mijloace aeriene.

”Corpul a fost recuperat pe mare”, precizează un purtător de cuvânt, care anunţă că ”aproximativ zece persoane” au fost rănite la bordul unor ambarcaţiuni, dar că viaţa niciuneia nu era în pericol.

Prefectuta din Haute-Corse a anunţat joi dimineţaa moartea unui bărbat în vârstă de 46 de ani la Calvi, după ce un copac a căzut pe bungalow-ul în care se afla.

În Corsica de Sud, au murit o adolescentă în vârstă de 13 ani, lovită de un copac care a căzut, şi o femeie în vârstă de 72 de ani, lovită de acoperişul unei cabane în maşina în care se afla.

Alte 12 persoane au fost rănite în Haute-Corse şi în Corse-du-Sud, iar trei se aflau în stare de urgenţă absolută.

Între aceste persoane se află o italiancă în vârstă de 23 de ani, rănită de un pin care a căzut, la Calvi, unde a murit bărbatul în vârstă de 46 de ani.

Premierul francez Elisabeth Borne a anunţat că a activat o celulă interministerială de criză cu privire la situaţia din Corsica.

Ministrul francez de Interne Gérald Darmanin urmează să efectueze o vizită în Corsica joi seara şi să se întoarcă la Paris vineri.

Haute-Corse şi Corse-du-Sud au fost plasate din nou în alertă cod portocaliu de furtună de către Météo-France pe timpul nopţii de joi spre vineri, din cauza unui ”episod ploios şi furtunos intens” şi ”de durată”, în urma acestor furtuni bruşte, soldate cu cinci morţi şi răniţi.

”Rafalele de vânt din timpul furtunilor din noaptea de joi spre vineri vor fi mult mai puţin violente decât cele de joi dimineaţa”, precizează institutul meteorologic.

Un nor de tip arcus s-a format imediat înainte de linia precipitaţiilor.

El a fost fotografiat în vestul Corsicăi.

”O imagine ca din (filmul) «Fălci». Acest nor seamnă cu nişte fălci. Este vorba despre sosirea furtunii care a înghiţit Corsica în această (joi) dimineaţa, cu rafale de vânt de peste 200 kilometri pe oră”, potrivit La Chaîne Météo.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.