Cel puţin 50 de oameni au murit într-o explozie a unui camion cisternă, marţi, la Cap-Haitien, în Haiti, iar multe alte persoane au fost rănite, potrivit unui bilanţ provizoriu, anunţatde către un oficial local, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am constatat la faţa locului între 50 şi 54 de persoane arse de vii. Este imposibil să fie identificate”, a declarat viceprimarul Cap-Haitien, Patrick Almonor.

”Aproximativ 20” de locuinţe din jur au fost cuprinse de flăcări în urma exploziei, potrivit viceprimarului, care se teme de un bilanţ maimare.

”Nu suntem încă în măsură să dăm detalii despre numărul victimelor din case”, a declarat el.

Această ţară săracă din Caraibe se confrintă cu o gravă penurie de carburanţi, din cauză că ganguri controlează o parte a circuitului de aprovizionare.

Această situaţie alimentează o nemulţumire puternică în rândul populaţiei, iar în Haiti au avut loc luni manifestaţii împotriva unei scumpiri a benzinei.

Spitalul Justinien, unde au fost conduţi numeroşi răniţi, era depăşit de afluxul de răniţi, dintre care mulţi se află în stare critică.

”Nu avem mijloacele să preluăm numeroasele persoane cu arsuri grave”, a declarat AFP o infirmieră de la spital.

”Îmi este teamă că nu vom reuşi să-i salvăm pe toţi”, a adăugat ea.

Cap-Haitien, un port situat pe coasta de sud a Haiti, este al doilea cel mai important oraş din ţară.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.