Cel puţin 38 de persoane au fost rănite într-un incendiu care a devastat luni una dintre cele mai mari clădiri din oraşul egiptean Ismailia, situat pe malul de vest al canalului Suez, în care toate spitalele au fost plasate în stare de alertă pentru a primi posibile victime, scrie peresa locală, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Incendiul, a cărui origine nu era cunoscută imediat, a izbucnit la sediul Direcţiei Siguranţei, înainte de zori.

Imagini postate online surprind flăcări uriaşe care devorau numeroase etaje ale imobilului impozant de piatră, ocupat de către militari.

Un număr de 24 dintre cei 28 de răniţi evacuaţi la un spital, potrivit Ministerului Sănătăţii, sufereau de ”asfixiere”, iar alţi doi de arsuri, scrie presa locală.

Alţi 12 răniţi au fost îngrijiţi la faţa locului.

INFRASTRUCTURI DĂRĂPĂNATE

Ministerul Sănătăţii a desfăşurat 50 de ambulanţe la faţa locului şi servicii de urgenţă militare, inclusiv două avioane, scrie presa de stat.

Această dramă intervine în ziua în care preşedintele egiptean Fattah al-Sisi ar putea să-şi anunţe, potrivit susţinătorilor săi, candidatura la propria succesiune în alegerile prezidenţiale prevăzute în decembrie.

Incendiile, cauzate adesea de scurt-circuite, nu sunt tocmai rare în Egipt, cea mai populată ţară arabă, cu 105 milioane de locuitori, care are o infrastrcutură dărăpănată şi prost întreţinută.

În august 2022, un incendiu accidental s-a soldat cu 14 morţi într-o biserică situată pe o străduţă într-un cartier popular, la Cairo, o dramă care a declanşat o polemică aprinsă pe tema infrastructurii şi timpului de reacţie al pompierilor.

În martie 2021, cel puţin 20 de persoane au murit în incendiul unei fabrici de textile, la periferia Cairo.

În 2020, două incendii în spitale s-au soldat cu 14 morţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.