Bombardamente ruseşti au rănit marţi cel puţin 31 de persoane, inclusiv nouă copii, în orăşelul Pervomaiski din regiunea ucraineană Harkov, din nord-estul ţării, au anunţat oficialii locali ucraineni, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oleh Sînehubov, guvernatorul regiunii Harkov, a declarat peTelegram că bombardamentul a avut loc la ora locală (şi a României) 13:35, iar mai multe maşini au luat foc. El a precizat că ferestrele unui bloc cu opt etaje s-au făcut ţăndări şi a postat mai multe fotografii în care se văd clădirea cu geamurile sparte, nori de fum negru, copaci carbonizaţi şi o maşină răsturnată.

"Începând cu ora 15:00, ştim de un număr semnificativ de răniţi: 31 de persoane au fost transportate la spital (nouă dintre ele sunt copii, doi sugari - 1 an şi 10 luni)", a declarat şi Andrii Iermak, şeful cancelariei preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Rusia, care şi-a început invazia la scară largă a Ucrainei în februarie 2022, nu a comentat deocamdată incidentul, dar Moscova neagă în general că vizează în mod deliberat civili.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.