Cel puţin 26 de persoane au fost ucise şi alte zeci au fost rănite în incendiile de pădure care au devastat nordul Algeriei, transmite BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kamel Beldjoud, ministrul de Interne al ţării, a declarat că 24 de persoane au murit în El Tarf, în apropiere de graniţa cu Tunisia, precum şi o mamă şi o fiică în Setif. 

Pompierii, sprijiniţi de elicoptere, încercau încă să limiteze mai multe incendii miercuri seară. 

Rapoartele spun că aproximativ 350 de locuitori au fost evacuaţi în diferite provincii. 

Agenţia de protecţie civilă a declarat că El Tarf a fost cea mai afectată zonă, cu 16 incendii în desfăşurare. Bilanţul de miercuri ridică la 30 numărul total de algerieni ucişi în incendiile din această vară. 

Nordul Algeriei este afectat de incendii de pădure în fiecare an, 90 de persoane ar fi murit în incendiile de anul trecut, iar peste 100.000 de hectare de pădure au ars. 

În luna august a anului trecut, Beldjoud a afirmat că "numai mâinile criminale" ar putea explica "izbucnirea simultană a aproximativ 50 de incendii în mai multe localităţi". 

Mai multe ţări au fost devastate de incendii, în special în Europa, fiind afectate Franţa, Grecia, Portugalia, Spania şi Italia. 

Săptămâna trecută, peste 1.000 de pompieri au luptat împotriva a ceea ce au descris ca fiind un incendiu "monstruos" în apropiere de Bordeaux. 

  

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.