Cel puţin 21 de persoane, între care cinci copii, şi-au pierdut viaţa după o alunecare de teren produsă în Malaysia, iar căutările continuă pentru găsirea altor 12 oameni aflaţi în campingul neautorizat unde a avut loc tragedia, afirmă autorităţile, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alunecarea de teren s-a produs la Batang Kali, o cunoscută zonă deluroasă aflată la circa 50 de kilometri nord de Kuala Lumpur, în timp ce oamenii dormeau în corturile lor, fiind soldată cu cel puţin 21 de morţi, între care cinci copii.

În total, 94 de persoane au fost implicate, din care 61 sunt în siguranţă, iar 12 încă sunt date dispărute, potrivit Agenţiei Naţionale de Management al Dezastrelor din Malaysia.

Operaţiunile de căutare-salvare au fost suspendate la miezul nopţii, sâmbătă, din cauza vremii nefavorabile, şi reluate la 7 dimineaţa (ora 23.00 GMT), a afirmat departamentul de pompieri.

Prim-ministrul Anwar Ibrahim le-a declarat jurnaliştilor vineri seară că guvernul va oferi 10.000 de ringgit (2.261,42 de dolari) ca ajutor familiei fiecărei persoane care a murit în urma tragediei, în timp ce supravieţuitorii vor primi 1.000 de ringgit pe gospodărie.

O primă anchetă a arătat că un mal de pământ de circa 450.000 de metri cubi s-a prăbuşit. Pământul a căzut de la o înălţime estimată de 30 de metri şi a acoperit o suprafaţă de circa un acru (0.4 hectare).

Departamentele de Gestionare a Pădurilor din mai multe state au dispus, în urma dezastrului, ca locurile de campare să fie închise, fiind considerate cu risc ridicat, la fel ca rutele de drumeţii şi offroad.

Alunecările de teren sunt obişnuite în Malaysia, dar de regulă au loc doar după ploi puternice. Deseori au loc inundaţii, în fiecare an fiind circa 21.000 de persoane strămutate din cauza ploilor torenţiale, în şapte state.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.