Cel puţin 16 persoane au fost rănite - patru grav - într-o explzie care a devastat marţi un imobil, la Göteborg (vest), anunţă autorităţile suedeze, potrivit cărora primele elemente sugerează că originea expliziei nu este accidentală, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În imagini difuzate de presa locală, un fum alb şi dens ieşea din imobil marţi, în timp ce ambulanţe, vehicule de pompieri şi echipe de salvare înţesau sectorul.

Cauza exploziei, care a cauzat un incendiu, cu puţin înainte de ora locală 5.00 (6.00, ora României), în centrul oraşului Göteborg, nu era cunoscută încă, a declarat AFP poliţia.

”Locul a fost încercuit, iar operaţiuni de salvare sunt în curs”, a anunţat un purtător de cuvânt al poliţiei regionale, Hans-Jörgen Östler.

”Imediat ce locul va fi securizat, vom începe o anchetă tehnică, în vederea stabilirii cauzei incendiului şi exploziei”, a anunţat el.

DISPOZITIV EXPLOZIV

Potrivit unor surse din cadrul poliţiei, citate de ziaruk local GP, un dispozitiv exploziv ar fi fost plasat în faţa unei uşi de la intrare.

Contactat de AFP, comandantul operaţiunilor de salvare, John Pile, a subliniat că ”o explozie într-o zonă locuită sau o explozie în general nu este, în general, de origine naturală”, cu atât mai mult cu cât imobilul respectiv nu este alimentat cu gaze naturale.

Şaisprezece persoane care au fost rănite în explozie şi în incendiul care i-a urmat au fost transportate la Spitalul Universitar Göteborg, potrivit unei purtătoare de cuvânt a instituţiei, Ingrid Fredriksson.

Între ele se află trei femei şi un bărbat răniţi grav.

”Însă nu este sigur că nu există şi alţii, pentru că evenmentul este în curs”, a declarat ea AFP.

Suedia întâmpină dificultăţi, de mai mulţi ani, să contracareze ascensiunea unor bande criminale - care s-a tradus într-un număr mare de atacuri armate mortale, explozii şi reglări de conturi, într-o ţară altfel liniştită.

În 2020, în această ţară cu un pic peste zece milioane de locuitori, s-au înregistrat peste 100 de detonări şi alte 102 incidente legate de tentative de explozie sau de pregătire a unor explozii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.