Cel puţin 15 persoane au murit şi alte 16 au fost rănite în urma exploziei de sâmbătă la o sucursală a unei bănci din zona industrială Karachi, a anunţat Poliţia, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un ofiţer superior de poliţie a declarat că explozia de la o sucursală a Habib Bank Limited, cel mai mare creditor din Pakistan, ar fi putut fi cauzată de o scurgere de gaz. Sarfaraz Nawaz a mai spus reporterilor că imobilul părea să fi fost construit deasupra unei canalizări.

„Echipele noastre încearcă să stabilească natura exploziei, dar se pare că structura a fost construită pe un canal de scurgere şi gazul ar putea fi o cauză probabilă”, a spus el. 

Într-o declaraţie pe Twitter, Habib Bank a afirmat că o explozie a distrus sucursala şi a provocat victime şi răniţi. „Gândurile noastre se îndreaptă către familiile îndoliate”, a mai spus el. 

O benzinărie situată lângă bancă din Sindh Industrial Trading Estate şi maşinile parcate în apropiere au fost grav avariate. Imaginile de la televizor au arătat podeaua băncii ruptă, expunând bare de fier răsucite.

„Până acum 15 persoane au murit şi alte 16 au fost trasnportate la spital”, a spus administratorul din Karachi, Murtaza Wahab.

Dacă Karachi deţine 60% din producţia economică a Pakistanului, oraşul suferă de o infrastrusctură defectuoasă de mult timp, de construcţii ilegale şi servicii municipale dezamăgitoare. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.