Cel puţin 12 persoane au murit şi mai multe au fost rănite, sâmbătă, într-o explozie cauzată de o scurgere de gaz în Karachi, un oraş portuar din sudul Pakistanului, a indicat Poliţia, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Explozia s-a produs în clădirea care adăposteşte o bancă în cartierul Sher Shah, imaginile publicate pe reţelele de socializare şi la televiziune arată un imobil de două etaje cu ferestele şi uşile total spulberate şi documente împrăştiate pe o suprafaţă mare. 

Maşinile şi motocicletele garate în apropiere au fost de asemenea avariate.                

Poliţia regională a spus pentru AFP că o echipă de specialişti este la faţa locului, dar că "o scurgere de gaz pare a fi la originea exploziei".             

Într-un comunicat, Poliţia a confirmat moartea a 12 persoane, adăugând că alte 13 au fost rănite.  

Exploziile provocate de butelii de gaz defecte - folosite la bucătărie şi în maşini - sunt obişnuite în Pakistan.     

Dacă Karachi deţine 60% din producţia economică a Pakistanului, oraşul suferă de o infrastrusctură defectuoasă de mult timp, de construcţii ilegale şi servicii municipale dezamăgitoare. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.