Cel puţin 15 persoane au murit şi alte zeci au fost rănite în urma deraierii unui tren în sudul Pakistanului, potrivit presei locale, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mai multe vagoane ale trenului Hazara Express s-au răsturnat în apropierea gării Sahara din Nawabshah, la aproximativ 275 km de cel mai mare oraş Karachi.

Pasagerii răniţi au fost mutaţi la spitale din apropiere, a relatat Geo.TV. Echipele de salvare încearcă să elibereze oameni.

Echipele de salvare ale armatei au fost chemate în ajutor.

A fost declarată stare de urgenţă în principalele spitale din Nawabshah şi din districtele învecinate din Sindh.

Videoclipurile postate pe reţelele de socializare arată zeci de persoane la locul accidentului, cu unii pasageri ieşind din vagoanele răsturnate.

Ministrul federal al Căilor Ferate şi Aviaţiei, Khawaja Saad Rafique, este citat de presa locală, afirmând că oficialii se vor concentra mai întâi pe eforturile de salvare înainte de a investiga cauza accidentului.

Accidentele de pe sistemul feroviar învechit din Pakistan nu sunt neobişnuite.

În 2021, două trenuri care circulau în provincia Sindh s-au ciocnit, provocând moartea a cel puţin 40 de persoane şi rănirea a zeci de persoane.

Între 2013 şi 2019, 150 de persoane au murit în astfel de incidente, potrivit rapoartelor presei locale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.