Cel puţin 15 persoane au fost ucise duminică într-un atentat cu bombă într-o biserică din oraşul Tanta, situat la 120 de kilometri nord de Cairo, cu trei săptămâni înainte de vizita Papei Francisc în Egipt, anunţă Biserica Coptă din Egipt, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un bilanţ anterior anunţa cel puţin 13 morţi.

Explozia s-a soldat cu cel puţin 40 de răniţi, potrivit presei de stat, în momentul în care comunitatea creştină se pregăteşte să sărbătorească săptămâna sfântă, care începe duminică cu Floriile.

Un reprezentant al serviciilor de urgenţe de la Spitalul Universitar din Tanta, unde au fost transferate victimele, a declarat pentru AFP că sunt peste 13 morţi. Bilanţul a fost revizuit în creştere ulterior, de Biserica Coptă.

Explozia a avut loc cu puţin înainte de ora locală 10.00 (11.00, ora României), la Biserica Mar Girgis din Tanta, în Delta Nilului, potrivit televiziunii de stat.

Într-o intervenţie telefonică pe postul Nile News, guvernatorul din Gharbiya , generalul Ahmad Deif a declarat că explozia a avut loc în interiorul bisericii.

El a spus că serviciile de securitate au verificat zona bisericii pentru a se asigura că nu sunt şi alte dispozitive explozive în apropiere.

Potrivit lui Deif, nu există încă informaţii despre natura atentatului. ”Fie o bombă a fost înăuntru, fie cineva s-a detonat”, a spus el.

Acesta atentat are loc înaintea unei vizite a Papei Francisc în Egipt, prevăzute pe 28 şi 29 aprilie, în contextul în care aripa locală a grupării jihadiste Statul Islamic a îndemnat la atacuri vizând creştini.

Statul Islamic a revendicat atentatul sinucigaş de la 11 decembrie, soldat cu 29 de morţi, în timpul slujbei, în Biserica coptă Sf Petru şi Sf, Pavel, de lângă Catedrala coptă Sf Marc, la Cairo.

Acest atentat a fost comis de către un kamikaze. Revendicându-l, Statul Islamic şi-a exprimat hotărârea de a continua să comită atacuri împotriva ”oricărui necredincios sau apostat din Egipt şi de oriunde”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.