Cel puţin 11 copii - adunaţi în jurul unui convoi NATO - au fost ucişi luni, în apropiere de aeroportul din Kandahar (sud), în atentatul sinucigaş vizând militari români, au declarat surse oficiale pentru AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alte 16 persoane au fost rănite - inclusiv opt militari români.

Contingentul român din cadrul Operaţiunii ”Resolute Support” este însărcinat cu securitatea Aeroportului din Kandahar, a precizat el.

”Convoiul se afla în satul Abdullh, în apropiere de aeroport, când un kmikaze s-a detonat la vehicule în jurul cărora s-au adunat numeroşi copii”, a declarat un purtător de cuvânt al guvernatorului provinciei, Said Aziz Ahmad Azizi..

Însărcinatul cu presa la sediul Poliţiei din Kandahar Qasim Afghan a confirmat pentru AFP acest bilanţ, adăugând că atacul a avut loc luni, la ora locală 11.00 (9.30, ora României).

Acest atac nu a fost revendicat până luni după-amiaza.

Un dublu atentat sinucigaş a avut loc luni dimineaţa la Kabul, revendicat de gruparea Statul Islamic (SI), soldat cu cel puţin 25 de morţi - inclusiv un fotograf AFP şi alţi cinci jurnalişti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.