Cel puţin 10 oameni au fost răniţi şi mai multe case s-au prăbuşit în Grecia, în urma seismului de luni, din Marea Egee, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Zeci de clădiri s-au prăbuşit şi drumuri au fost blocate”, a spus Marios Apostolides, comandantul unei brigăzi de pompieri din Vrisa, o comunitate de aproximativ de 600 de oameni din sudul insulei Lesbos.

O femeie a fost prinsă sub dărâmături, potrivit autorităţilor.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Cutremurul s-a resimţit până în capitala Greciei, Atena, aflat la aproximativ 400 de kilometri distanţă de epicentru.

“Curemurul s-a simţit foarte tare. Totul în clinica mea a început să tremure violente, am ieşit cu toţii afară cu pacienţii”, a povestit Didem Eris, un stomatolog de 50 de ani din Izmir. “Suntem foarte obişnuiti cu seismele, ca locuitori ai Izmirului, dar acesta a fost diferit. M-am gândit că acum o să murim”, a adăugat el.

Seismul cu magnitudinea peste 6 s-a produs luni după-amiază în Marea Egee, la aproximativ patru kilometri distanţă de patru kilometri sud de Plomarion (Grecia) şi la o adâncime de 10,4 kilometri.

Cutremurul a fost simţit în Turcia şi Grecia, dar şi în Bulgaria.

Peste 600 de oameni au murit în octombrie 2011, în provincia Van din estul Turciei, în urma unui seism cu magnitudinea 7,2. În 1999, două cutremure au provocat moartea a 20.000 de oameni în nord-vestul ţării.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.