Un cerşetor şi totodată cel mai generos donator al Bisericii bulgare, moş Dobri, îndrăgit de numeroşi credincioşi, a decedat la vârsta de 103 ani, a anunţat Biserica Ortodoxă, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Moş Dobri Dobrev, al cărui prenume şi nume provin din cuvântul ”bunătate” şi pe care mulţi bulgari l-au catalogat drept un sfânt, şi-a consacrat viaţa, de decenii, să strângă bani pentru renovarea bisericilor.

Cu o barbă albă şi lungă, purtând mereu un palton negru cârpit, el cerşea în marea catedrală din Sofia Aleksandr Nevski, căreia i-a donat peste 40.000 de leva (20.000 de euro).

Mai multe mănăstiri şi biserici din ţară au confirmat că au primit sume cuprinse între 2.500 şi 10.000 de euro fiecare.

În ţara sa, în care corupţia este un fenomen endemic, moş Dobri a devenit popular datorită presei şi reţelelor de socializare, care au adus un omagiu dezinteresului de care a dat dovadă.

Portretul său, în care ţine o lumânare în mână, a fost expus pe peretele unei clădiri de zece etaje în estul Sofiei.

Admiratori de-ai săi propun să fie canonizat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.