Cei 58 de migranţi salvaţi în largul Libiei de nava umanitară Aquarius au debarcat duminică în portul Valletta, capitala Maltei, după o săptămână de aşteptare în largul micii insule mediteraneene, relatează AFP:

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceste persoane - în principal de origine libiană - au urcat în două autobuze, puse la dispoziţie de autorităţile malteze. Printre ele se află 17 femei şi 18 minori.

În urma unor controale sanitare şi legale, migranţii urmează să fie transferaţi către mai multe ţări europene, conform unui acord încheiat marţi. Potrivit acestui acord, Franţa va primi 18 dintre aceşti migranţi, Germania şi Spania câte 15 fiecare, iar Portugalia zece.

Una dintre familiile libiene era însoţită de o căţea, Bella, care urma să fie supusă unui examen veterinar. Premierul maltez Joseph Muscat a difuzat pe Twitter o poză cu câinele.

Aquarius este ultima navă umanitară care străbate Marea Mediterană pentru a lua la bord migranţi care încearcă să traverseze clandestin către Europa, potrivit ONG-ului francez care a închiriat-o, SOS Méditerranée.

Nava ONG-ului spaniol Open Arms a anunţat sâmbătă că se întoarce în apele din centrul Mării Mediterane, în largul Libiei, pentru a răspunde unor operaţiuni de salvare.

Potrivit unui comunicat al Guvernului maltez, Aquarius urmează să se îndrepte către Marsilia, portul său de ataş, în sudul Franţei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.