Republica Cehă nu va semna tratatul ONU privind migraţia luna viitoare, alăturându-se astfel Austriei, Bulgariei, Ungariei şi Statelor Unite, scrie Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Republica Cehă a preferat mereu principiul separării migraţiei legale de cea ilegală. Acest lucru a fost sugerat de Republica Cehă şi de alte ţări europene. Textul final nu reflectă aceste propuneri”, a declarat vicepremierul ceh Richard Brabec într-o conferinţă de presă miercuri.

Statele membre ONU - cu excepţia Statelor Unite - au aprobat documentul la sfârşitul lui iulie.

Câteva zile mai târziu, Ungaria şi-a anunţat retragerea din acest acord, care urmează să fie aprobat de către semnatari la Marrakech, în perioada 10-11 decembrie. Luna trecută, Austria a anunţat, de asemenea, că nu va lua parte la acest tratat.

Polonia şi-a anunţat şi ea intenţia de a respinge documentul.

Pactul conţine o abordare comună privind migraţia internaţională şi include 23 de obiective pentru a organiza mai bine valul de refugiaţi şi a le defini drepturile mai precis. Ţările membre au căzut de acord, de exemplu, să limiteze presiunea pe ţările cu mulţi migranţi.

Luni, coaliţia de guvernare din Bulgaria a anunţat că şi Sofia se va retrage din tratat, parlamentul bulgar votând miercuri în acest sens.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.