Opt persoane au murit, noaptea trecută, într-un incendiu la un centru pentru persoane cu handicap psihic, situat în oraşul Vejprty, din vestul Cehiei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“În total, au fost victime ale incendiului 38 de persoane, iar dintre acestea opt au murit din nefericire”, a declarat Prokop Volenik, purtător de cuvânt al serviciilor de urgenţă.

Toate victimele sunt adulţi.

Au ajuns la spital 30 de persoane, dintre care una este în stare critică şi trei au răni grave.

“Incendiul a izbucnit în secţia pentru bărbaţi a centrului pentru persoane cu handicap psihic”, a explicat Jirka Gavdunova, primarul localităţii.

Citată de cotidianul Dnes, Gavdunova a precizat că personalul nu este suficient de numeros pentru a face faţă.

După izbucnirea incendiului, locuitorii din Vejprty au încercat să îi ajute pe cei din centru. “Şi primarul adjunct a intrat în clădirea în flăcări ca să ajute oamenii. El este acum la spital sub observaţie”, a adăugat primarul.

Ea a menţionat că persoanele din centru au libertatea de a se plimba prin oraş când doresc şi că în centru există detectoare de incendiu doar în toaletele folosite ca fumoar. “Nu ar trebui să fim atât de binevoitori cu oameni care au vârsta psihică de şase până la 12 ani”, a mai afirmat primarul.

Poliţia a anunţat că neglijenţa criimnală este cauza incendiului.

La operaţiunile de salvare au participat şi două ambulanţe din Germania. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.