Cea mai mare navă a Marinei iraniene, Kharg, s-a scufundat miercuri în Golful Oman, în urma unui incendiu de orgine neprecizată care a izbucnit la bord, potrivit agenţiei iraniene de presă Fars, care precizează că echipajul a fost salvat, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit telviziunii publice iraniene, incendiul a izbucnit miercuri, către ora locală 2.25 (0.55, ora României), în apropierea portului iranian Jask, unde nava iraniană de război efectua un exerciţiu.

Operaţiuni de salvare au durat timp de mai multe ore şi au permis evacuarea întreguluiechipaj, potrivit televiaziunii publice.

”Toate eforturile în vederea salvării navei au eşuat, iar aceasta s-a sufundat”, scrie Fars.

În aprilie, Iranul anunţa că una ditre navele sale, Saviz, a fost luată drept ţintă la Marea Roşie.

Incidente se multiplică în regiune după ce preşedintele american Joe Biden îndreaptă Statele Unite către o revenire în Acordul de la Viena din 2015 în dosarul nuclear iranian, din care Donald Trump a scos ţara în mai 2018.

Israelul consideră că programul nuclear iranian constituie o ameninţare la adresa existenţei sale, iar Iranul nu recunoaşte existanţa Israelului ca stat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.