Peste 100.000 de americani au murit din cauza supradozelor de droguri într-o perioadă de 12 luni încheiată în aprilie 2021, au arătat miercuri datele Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest număr marchează o creştere de 28,5% faţă de anul precedent, decesele provocate de opioide precum fentanilul, care poate fi de 100 de ori mai puternic decât morfina, şi de psihostimulanţi cum ar fi metamfetamina contribuind la acest avans, arată datele provizorii ale agenţiei pentru sănătate.

”Pe măsură ce continuăm să facem paşi pentru a învinge pandemia de Covid-19, nu putem trece cu vederea această epidemie de pierderi de vieţi, care a afectat familiile şi comunităţile din întreaga ţară”, a declarat preşedintele american Joe Biden într-un comunicat.

Datele aferente lunii iulie au arătat că supradozele de droguri de anul trecut au crescut cu 30%, deoarece restricţiile luate din cauza pandemiei de Covid-19 a făcut dificilă obţinerea de tratamente, iar dealerii au combinat mai multe droguri cu un opioid sintetic puternic.

Noile date au mai arătat că decesele provocate de cocaină şi medicamente pentru durere eliberate pe bază de reţetă au crescut, de asemenea, în comparaţie cu datele din anul precedent.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.