O cantitate-record de cocaină - de aproape 20 de tone - a fost confiscată într-un terminal vamal la Philadelphia, a anunţat Serviciul american de Vamă şi Protecţia Frontierei (CPB), relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

CPB a estimat anterior că era vorba despre 16,5 tone de cocaină, însă în urma ultimelor cântăriri cantitatea era cu mult mai mare, de 39.525 de livre (aproape 20 de tone), a anunţat miercuri, într-un comunicat, directorul Operaţiunilor pe teren la Baltimore din cadrul CBP, Casey Durst.

Drogurile au valoare - pe stradă - de 1,3 miliarde de dolari, a precizat el.

Autorităţile au găsit cocaina luni, în şapte containere navale, la bordul MSC Gayane, un portcontainer care navighează sub pavilion liberian, după ce a sosit la terminalul Packer Marine, potrivit unei plângeri depuse de către autorităţi federale la un tribunal federal din Pennsylvania.

Secundul navei şi un membru al echipajului sunt acuzaţi, în plângere, de conspiraţie cu intenţia de a deţine o substanţă interzisă la bordul unei nave supuse jurisdicţiei Statelor Unite.

Potrivit anchetei federale, cei doi şi-au recunoscut rolul şi au furnizat detalii operaţionale, incluse într-o declaraţie anexată plângerii.

Aceasta este cea mai mare cantitate de droguri confiscată în istoria de 230 de ani a CBP, precizează agenţia.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.