O locuitoare greacă a fost diagnosticată cu noul coronavirus pe Insula Lesbos, pe care au sosit recent mai multe sute de migranţi, a anunţat luni spitalul din Mytilene, în care a fost internată, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această femeie, în vârstă de 40 de ani, care a călătorit recent în Israel şi în Egipt, a fost plasată duminică la izolare, iar copiii săi nu s-au dus la şcoală luni, a precizat televiziunea publică ERT.

Ministerul grec al Sănătăţii a înregistrat luni 11 noi cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, care afectează de-acum 84 de persoane în Grecia, dar nu l-a menţionat pe cel din Lesbos.

Autorităţile elene şi-au exprimat îngrijorarea, în mai multe rânduri, cu privire la răspândirea epidemiei pe insulele greceşti pe care se află mii de migranţi.

Peste 1.700 de noi solicitanţi de azil au sosit săptămâna trecută pe insulele de la Marea Egee - dintre care majoritatea pe Insula Lesbos, după decizia Ankarei de a-şi deschide frontierele.

La Lesbos, peste 19.000 de solicitanţi de azil se află în condiţii precare, în centrul de recepţie de la Moria, conceput pentru a găzdui 3.000 de persoane.

Între persoanele contaminate în ţară, un caz îngrijorează în mod special autorităţile greceşti - un bărbat în vârstă de 66 de ani care este spitalizat în prezent la Patras, în nord-vestul Peninsulei Pelopones (sud).

Majoritatea cazurilor de contaminare cu noul coronavirus din Grecia provin de la un grup de pelerini care a călătorit, la sfârşitul lui februarie, în Israel şi în Egipt.

Ei au petrecut mai multe zile împreună în acelaşi autocar.

Ca măsură de precauţie, medici şi personal de la Spitalul din Patras şi de la alt spital, din Amaliada (vest), au fost trimişi acasă pe o perioadă de două săptămâni, după ce au fost în contact cu bolnavul sexagenar.

Orice adunare publică este interzisă, iar toate şcolile şi universităţile sunt închise în două regiuni din Pelopones - Ahaia şi Elis - şi pe Insula ionică Zakynthos.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.