Ministrul francez de Externe Catherine Colonna anunţă că Franţa a primit ”probe de viaţă” cu privire la ostatici deţinuţi de Hamas, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Avem nouă compatrioţi care au dispărut, despre care nu avem informaţii precise, cu excepţia faptului că ştim că unii dintre ei au fost luaţi ostatici”, a declarat vineri la postul RTL Catherine Colonna.

Ea a evocat ”probe de viaţă”, precizând că ”există informaţii pe care le împărtăşim între autorităţi, în primul rând israeliene, care au făcut un număr de operaţiuni de recunoaştere şi care ne informează”.

Mia Schem este, până în prezent, singura francezo-israeliancă a cărei luare ca ostatică a fost confirmată de către Hamas, într-o înregistrare video la 16 octombrie.

”Unele” dintre cele nouă persoane date dispărute au fost răpite de către Hamas, declară ministrul ”cu certitudine”, care spune preferă ”să nu dea cifra” exactă.

”Familile ştiu, le spunem tot ceea ce ştim”, dă ea asigurări.

Şefa diplomaţiei franceze reiterează obiectivul numărul unu a Franţei şi subliniază că ”este o prioritate să se obţină eliberarea alor noştri. Este normal, dar o cerem în mod urgent”, declară ea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.