Casa regală spaniolă a confirmat că fostul rege Juan Carlos I se află în Emiratele Arabe Unite din 3 august, în aceeaşi zi în care şi-a anunţat plecarea, scrie RTVE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Juan Carlos, care a părăsit Spania la începutul lunii august, fiind acuzat de delapidare, se află în Emiratele Arabe Unite, a anunţat luni Casa regală spaniolă.  

Fostul suveran, în vârstă de 82 de ani, "a plecat în Emiratele Arabe Unite la 3 august şi a rămas acolo", a declarat purtătorul de cuvânt al Casei regale, fără să dea detalii. 

Fostul monarh a anunţat pe 3 august că s-a îndepărtat de ţara sa pentru a-i facilita fiului său Felipe VI exercitarea funcţiilor.  

Parchetele spaniol şi elveţian anchetează de mai multe luni într-un dosar de corupţie la atribuirea unui contract cu privire la un tren de mare viteză (TGV) de către Arabia Saudită, după ce cotidianul elveţian La Tribune de Genève a dezvăluit că fostul rege ar fi primit 100 de milioane de dolari de la regele Arabiei Saudite Abdallah, în 2008.

Fostul monarh, care nu este vizat în mod oficial în această anchetă, a refuzat să comenteze cu privire la acest dosar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.