Statele Unite nu încearcă să dicteze limite pentru Israel, a declarat vineri Casa Albă, în timp ce israelienii şi-au extins operaţiunea militară în Gaza împotriva militanţilor Hamas, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Noua ofensivă militară a Israelului are loc în timp ce Statele Unite se străduiesc să organizeze o pauză umanitară pentru livrările de combustibil şi ajutoare de urgenţă pentru civilii din Gaza. Nu este clar cum va influenţa operaţiunea terestră extinsă aceste eforturi pentru o pauză.

Purtătorul de cuvânt pentru securitate naţională al Casei Albe, John Kirby, nu a dorit să comenteze operaţiunea terestră extinsă a Israelului. Dar el a declarat că Washingtonul a susţinut dreptul Israelului de a se apăra după ce militanţii Hamas au ucis 1.400 de persoane în sudul Israelului la 7 octombrie.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

"Nu trasăm linii roşii pentru Israel", a declarat el.

Kirby a spus că Statele Unite au continuat să discute cu Israelul despre obiectivele operaţiunii sale, despre necesitatea de a proteja civilii din Gaza, despre efortul de a obţine întoarcerea în siguranţă a ostaticilor israelieni şi despre necesitatea de a lua în considerare ce urmează după operaţiunile terestre din Gaza.

"Încă de la început, am avut şi vom continua să avem discuţii cu ei despre modul în care fac acest lucru. Şi nu ne-am ferit să ne exprimăm îngrijorarea cu privire la victimele civile, la daunele colaterale şi la abordarea pe care ar putea alege să o adopte. Asta pot face prietenii, iar noi suntem prieteni", a spus oficialul Casei Albe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.