Casa Albă şi preşedinta Camerei Reprrezentanţilor, Nancy Pelosi, au susţinut cu tărie, luni, o investigaţie independentă împotriva guvernatorului statului New York, Andrew Cuomo, care este acuzat de hărţuire sexuală de două angajate ale statului, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pelosi a spus că acuzaţiile făcute de Charlotte Bennett şi Lindsey Boylan sunt ”grave şi credibile”.

Secretarul de presă al preşedintelui Joe Biden, Jen Psaki, a declarat că acuzaţiile făcute de Bennett într-un interviu publicat sâmbătă în New York Times, potrivit cărora Cuomo i-a pus întrebări despre viaţa sa sexuală, ”au fost incredibil de incomod să fie citite de o femeie”.

Bennett a declarat pentru Times că, în iunie anul trecut, guvernatorul a întrebat-o când a fost ultima oară când ”a îmbrăţişat cu adevărat pe cineva?”

”Am înţeles că guvernatorul vrea să se culce cu mine şi m-am simţit îngrozitor de incomod şi de speriată”, a spus Bennett.

”Şi mă întrebam cum voi ieşi din asta şi am presupus că este sfârşitul slujbei mele”.

Afirmaţia lui Bennett a venit după acuzaţiile formulate de Boylan, în vârstă de 36 de ani, care a spus că guvernatorul a sărutat-o ​​fără consimţământul ei şi a sugerat în glumă un joc de ”poker pe dezbrăcate” în timpul unui zbor oficial.

Cuomo neagă afirmaţiile lui Boylan, care i-a fost consilier special pentru dezvoltare economică.

"Cu siguranţă credem că fiecare femeie care face dezvăluiri publice, Charlotte, Lindsey, ar trebui tratată cu respect şi demnitate şi să poată spune povestea ei. Şi vom lăsa acest proces în sarcina procurorului general, pentru a lua o hotărâre referitoare la calea de urmat", ", a spus Psaki în timpul unei conferinţe de presă de la Casa Albă.

Pelosi a afirmat într-un comunicat: ”Femeile care au prezentat acuzaţii serioase şi credibile împotriva guvernatorului Cuomo merită să fie ascultate şi să fie tratate cu demnitate. Ancheta independentă trebuie să fie un proces corespunzător şi că respecte pe toţi cei implicaţi", a spus Pelosi.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.