Casa Albă a restricţionat accesul unor jurnalişti la părţi ale summitului între preşedintele Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un, în pofida unor aranjamente vechi vizând să ţină publicul la curent cu principalele momente ale mandatului miliardarului republican, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În baza unor reguli convenite între Casa Albă şi reprezentanţii presei, un grup de jurnalişti îl însoţeşte pe preşedinte întotdeauna şi are acces la orice întâlnire la care presa are acces.

Din acest grup fac parte reprezentanţi media ce împărtăşesc informaţiile pe care le-au obţinut cu alte instituţii de presă ce nu au putut să participe.

În cursul şedinţei foto de la începutul întâlnirii tête-à-tête între Trump şi Kim, jurnalişti de la The Associated Press, Reuters şi Bloomberg au fost ţinuţi departe de grup, la fel ca reprezentanţi radio şi ai presei străine, scrie AP.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.