Casa Albă nu crede că Hamas a reţinut în mod intenţionat două femei americane care urmau să fie eliberate ca parte a eliberării ostaticilor, a declarat luni un înalt oficial al administraţiei Biden, potrivit CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Oficialul a declarat, în cadrul unei convorbiri cu reporterii, că "până în prezent", faptul că Hamas a reţinut intenţionat cele două femei americane ostatice pe baza cetăţeniei lor americane nu este o "concluzie pe care am trage-o". 
 
Oficialul nu a dorit să detalieze cum a ajuns administraţia la această convingere.
 
Casa Albă a declarat că se aştepta ca trei americani - Abigail Edan, în vârstă de 4 ani, care a fost eliberată duminică, şi două femei - să se numere printre cei 50 de ostatici pe care Hamas îi va elibera în cursul unui armistiţiu de patru zile.
 
Administraţia Biden încă mai speră că cele două femei vor fi eliberate, a declarat oficialul, menţionând un acord prin care Hamas "s-a angajat să elibereze alţi 20" de ostatici în următoarele două zile.
 
CNN a relatat anterior că Qatar a declarat că s-a ajuns la un acord pentru prelungirea armistiţiului din Gaza cu încă două zile. Conform acordului, Hamas va elibera 10 ostatici în fiecare zi, potrivit unui consilier israelian de rang înalt.
 
Acest lucru lasă deschisă posibilitatea ca cele două femei americane să fie eliberate marţi sau miercuri. 
 
În zilele următoare, vor avea loc noi discuţii între toate părţile cu privire la o eventuală prelungire a pauzei umanitare pentru a asigura eliberarea mai multor ostatici.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.