Casa Albă a condamnat miercuri presupuse tentative de atentate vizându-i pe fostul preşedinte democrat Barack Obama şi pe rivala democrată învinsă de actualul preşedinte republican Donald Trump în alegerile prezidenţiale din 2016 Hillary Clinton, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aceste acte de terorism sunt vrednice de dispreţ, iar oricine (va fi găsit) vinovat va da socoteală în faţa întregii rigori a legii”, a declarat într-un comunicat o purtătoare de cuvânt a Casei Albe, Sarah Huckabee Sanders.

”Secret Service şi alte agenţii însărcinate cu aplicarea legii investighează şi vor întreprinde toate măsurile adecvate în vederea protejării oricui este ameninţat de aceşti laşi”, a adăugat ea.

Secret Service a anunţat miercuri că agenţi au interceptat colete conţinând ”posibile dispozitive explozive” adresate fostului şef al statului Obama şi fostului său secretar de Stat Clinton.

Agenţia a precizat că nici Clinton şi nici Obama nu au primit pachetele şi că niciunul nu ar fi avut cum să le primească, din cauza unor proceduri de verificare.

Coletele au fost descoperite marţi seara târziu şi, respectiv, miercuri dimineaşa (ora locală).

Un oficial a declarat sub protecţia anonimatului pentru AP că un ”dispozitiv exploziv funcţional” a fost găsit în cursul unor verificări, la locuinţa de la periferia New Yorkului a lui Hilarry Clinton şi fostului preşedinte american Bill Clinton.

Potrivit acestui oficial, anchetatorii cred că acest dispozitiv are legătură cu cel găsit luni la complexul miliardarului liberal George Soros.

Un al doilea colet i-a fost trimis lui Obama şi a fost ”interceptat” la Washington.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.