Casa Albă a dat asigurări miercuri că ”ameninţarea” pe care o reprezintă Rusia la adresa democraţiei americane există ”în continuare” şi că declaraţiile lui Donald Trump pe această temă au fost prost interpretate, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat miercuri dacă Rusia - acuzată de ametec în alegerile americane - vizează în continuare Statele Unite, Trump a răpuns ”nu”.

Potrivit purtătoarei sale de cuvânt Sarah Sanders, el voia să indice faptul că nu răspunde la întrebare.

”Am vorbit cu preşedintele, el nu răspundea la întrebare”, a spus ea.

”Preşedintele şi administraţia sa lucrează din greu să se asigure că Rusia nu poate să se amestece în alegerile noastre, aşa cum a făcut în trecut”, a declarat Sanders.

”Noi credem că ameninţarea există în continuare”, a adăugat ea.

Directorul serviciilor naţionale americane de informaţii (DNI) Dan Coats a insistat luni asupra evaluărilor ”clare” ale serviciilor sale referitoare la un amestec rus în alegerile prezidenţiale din 2016 şi a evocat ”eforturi în curs” ale Moscovei de a ”submina” democraţia americană

Această nouă polemică are loc după cea legată de conferinţa de presă comună a lui Trump cu omologul său rus Vladimir Putin, în cursul căreia locatarul Casei Albe şi-a multiplicat declaraţiile conciliante faţă de cel mai puternic om de la Kremlin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.