Casa Albă a apărat decizia preşedintelui american, Donald Trump, de a nu se prezenta la un eveniment comemorativ de la un cimitir american din apropierea Parisului, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trump, care se afla în Franţa pentru a comemora 100 de ani de la sfârşitul Primului Război Mondial, şi-a anulat vizita la cimitir după ce elicopterul său nu a putut decola din cauza ploii torenţiale, având o vizibilitate aproape de zero. Trump nu a folosit o coloană oficială pentru că nu a dorit să îngreuneze şi mai mult traficul din Paris, au anunţat oficiali americani.

„Preşedintele Trump nu a dorit să cauzeze un haos neaşteptat pentru oraş şi cetăţenii săi”, a declarat Sarah Sanders, secretarul de presă al Casei Albe, notând că drumul spre cimitir ar fi însemnat parcurgerea a 96 de kilometri.

Trump şi-a petrecut cea mai mare parte a zilei de sâmbătă la reşedinţa ambasadorului american iar duminică a vizitat un alt cimitir american dintr-o suburbie a Parisului.

Criticii au observat că prim-ministrul canadian, Justin Trudeau, a călătorit 189 km pentru a fi prezent la o ceremonie, în ploaie, la un cimitir din Vimy.

Critici importante au venit din partea ministrului Apărării al Marii Britanii, Tobias Ellwood, care a afirmat pe Twitter: „Ploaia nu i-a împiedicat pe eroii noştri să îşi facă treaba”.

Comentariile sale au venit după critici dure din partea lui Sir Nicholas Soames, un nepot al liderului britanic din timpul războiului, Sir Winston Churchill.

Parlamentarul Somaes a scris pe Twitter că Trump nu este potrivit pentru a reprezenta SUA şi că este „un inadecvat ridicol” pentru că nu a ignorat vremea „pentru a-şi arăta respectul faţă de cei căzuţi la datorie”.

De asemenea, fostul Secretar de Stat american, John Kerry, a declarat că „picăturile de ploaie” nu ar fi trebuit să îi oprească vizita lui Trump iar Ben Rhodes, fostul consilier pe securitate naţională de pe vremea lui Barack Obama, a declarat că vremea nu poate fi o scuză pentru a nu face o astfel de călătorie.

O delegaţie cu oficiali americani s-a prezentat în locul preşedintelui la Cimitirul American Aisne-Marne, a informat Casa Albă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.