Casa Albă a anunţat-o, marţi, pe Lynne Tracy ca fiind candidata preşedintelui Joe Biden pentru funcţia de ambasador al SUA în Rusia, transmite CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un comunicat de marţi, Casa Albă a anunţat, de asemenea, candidatul pentru funcţia de ambasador al SUA în Barbados, Federaţia Saint Kitts şi Nevis, Sfânta Lucia, Antigua şi Barbuda, Commonwealth-ul Dominica, Grenada şi Saint Vincent şi Grenadine, precum şi doi membri ai consiliului de administraţie al Federal Deposit Insurance Corporation.  

 Administraţia Biden speră să o instaleze rapid pe Tracy pentru a-l înlocui pe John Sullivan, care a demisionat la începutul acestei luni. 

Momentul instalării sale va depinde de decizia Rusiei de a o accepta sau nu ca ambasador, într-o perioadă de tensiuni uriaşe între Washington şi Moscova, în contextul în care războiul din Ucraina continuă. 

Numirea lui Tracy va marca o revizuire completă a conducerii ambasadei de la Moscova.  

Tracy, care vorbeşte limba rusă şi a fost diplomatul numărul 2 la Moscova din 2014 în 2017, ar fi prima femeie care ar ocupa această funcţie. Ea este ambasador în Armenia din 2019. 

Fostul ambasador John Sullivan nu a fost prezent în Rusia în cea mai mare parte a verii, deoarece a fost în SUA alături de soţia sa, care a fost grav bolnavă şi a murit săptămâna trecută. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.