Casa Albă a calificat vineri ancheta privind suspendarea preşedintelui Donald Trump ca fiind „complet lipsită de temei” şi un „abuz de putere” înainte de termenul stabilit de democraţii din Camera Reprezentanţilor pentru Casa Albă pentru a anunţa dacă va participa la procedurile în vederea suspendării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pat Cipollone, consilierul Casei Albe, a trimis o scrisoare preşedintelui Comitetului juridic de la Cameră, Jerry Nadler, în care a atacat ancheta  democraţilor, deşi mesajul  său nu a anunţat în mod explicit că acesta nu va participa, notează CNN.

"După cum ştiţi, ancheta este complet lipsită de fundament şi a încălcat principiile de bază ale procedurii", a scris Cipollone într-o scrisoare de două paragrafe.

Adoptarea articolelor vizând suspendarea ar fi un abuz nechibzuit de putere din partea democraţilor de la Cameră şi ar constitui cea mai nedreaptă, extrem de partizană şi neconstituţională tentativă de suspendare din istoria naţiunii noastre, spune el.
Deşi scrisoarea nu spune în mod clar că  reprezentantul Casei Albe nu va participa, de fapt aceasta înseamnă, potrivit unui înalt funcţionar al administraţiei.


"Scrisoarea comunică faptul că nu vom participa la acest proces", a spus oficialul.
Nadler a răspuns la refuzul Casei Albe de a participa, declarând: „Dacă preşedintele nu are un răspuns bun la acuzaţii, atunci nu va dori să se prezinte în faţa Comitetului”.
"Odată ce a refuzat această oportunitate, el nu poate pretinde că procedură este incorectă", a continuat el. "Eşecul preşedintelui nu ne va împiedica să ne îndeplinim datoria constituţională solemnă”, a adăugat Nadler.
Decizia Casei Albe înlătură un potenţial obstacol în calea votului din Cameră pentru articolele vizând suspendarea, înainte de Crăciun. După audierea de luni în care două comisii îşi vor prezenta probele, Comitetul judiciar ar putea dezbate şi aproba articolele pînâ la sfârşitul săptămânii viitoare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.