Casa Albă a retras nominalizarea lui Chad Wolf la conducerea Departamentului pentru Securitate Internă, care i-a cerut joi preşedintelui Donald Trump să condamne violenţele de la Capitoliu, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 Chad Wolf este în prezent secretar în exerciţiu al Departamentului pentru Securitate Internă.

Wolf a afirmat într-un comunicat că ”acţiunile violente” care au avut loc miercuri la Capitoliu sunt ”inadmisibile şi că îl imploră pe preşedinte şi pe toţi oficialii aleşi să condamne cu fermitate violenţele”.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe Judd Deere a spus că retragerea nominalizării a avut loc miercuri, ”fără legătură cu evenimentele de miercuri sau cu comentariile secretarului în exerciţiu din această dimineaţă. Secretarul în exerciţiu Wolf rămâne secretar în exerciţiu şi continuă să îşi exercite atribuţiile funcţiei sale”.

Datele de la Senat arată că retragerea a fost transmisă Senatului miercuri, dar nu a fost publicată pe site-ul Casei Albe până joi.

Preşedintele ales Joe Biden îşi va prelua funcţia pe 20 ianuarie, fiind improbabil ca Senatul să acţioneze în privinţa nominalizării înainte de această dată. Wolf a declarat joi că nu intenţionează să demisioneze.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.