Un tânăr militar american, Jack Teixeira, acuzat de autorităţile federale de o divulgare răsunătoare de documente clasificate secret al apărării urmează să fie inculpat şi în justiţia militară, anunţă Pentagonul, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jack Teixeira a pledat vinovat de difuzarea acestor informaţii referitoare la apărarea americană, în cadrul unui acord cu justiţia, în schimbul unei abandonări a unor acuzaţii de spionaj formulate împotriva sa.

Însă acest acord nu priveşte justiţia federală.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

”În urma unei strânse colaborări cu Departamentul Justiţiei, Forţele Aeriene (US Air Force) au conchis că caporalul Jack Teixeira este necesar să fie vizat de capete de inculpare individuale distincte cu privire la presupuse încălcări în conduită sa în cadrul obligaţiilor militare”, a anunţat miercuri un purtător de cuvânt al US Air Force.

Jack Teixeira, angajat ca specialist în informatică şi comunicaţii într-o bază militară de la Cape Cod, în nord-estul Sttelor Unite, a fost arestat în 2023.

El ar putea să apară astfel în faţa unei Curţi Marţiale.

El a publicat aceste informaţii confidenţiale pe un grup de discuţie pe platforma Discord, care au circulat apoi pe alte reţele de socializare.

Aceste documente secrete dezvăluiau îngrijorări ale spionajului amercian referitoare la o mare contraofensivă ucraineană în 2023, eşuată.

Ele implicau totodată că Statele Unite colectează informaţii clasificate despre cei mai apropiaţi parteneri ai lor, şi anume Israelul şi Coreea de Sud.

Acest dosar a stânjenit Washingtonul şi a ridicat întrebări cu privire la posibile falii de securitate, în contextul în care tânărul militar dispunea de o abilitare în domeniul secretelor apărării care-o permitea un acces la informaţii sensibile în pofida gardului său militar inferior.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.