Căpitanul Tom Moore, un veteran britanic de război în vârstă de 99 de ani care l-a impresionat şi pe prinţul Harry, a strâns peste 25 de milioane de lire sterline pentru sistemul de sănătate din Marea Britanie, după ce a parcurs de 100 de ori grădina sa cu ajutorul unui cadru, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Veteranul, care foloseşte un cadru de mers cu roţi de când şi-a fracturat şoldul, şi-a stabilit obiectivul de a parcurge 25 de metri în grădina sa din Bedforshire de 100 de ori înainte de împlinirea vârstei de 100 de ani, la 30 aprilie. El şi-a realizat obiectivul joi.

Într-un interviu publicat duminică, prinţul Harry l-a felicitat pe “Căpitanul Tom”. “Ceea ce a făcut el este absolut uimitor. Nu este vorba doar de ce a făcut, ci şi de reacţia pe care au avutăo oamenii. Este minunat de britanic”.

Iniţial, Moore şi-a propus să strângă 1.000 de lire sterline. Obiectivul său modest a fost însă depăşit cu mult după ce veteranul a ajuns în atenţia presei mondiale.    

Tom Moore a fost inginer înainte de a se înrola. El a luptat în India şi Birmania. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.