Preşedintele Consiliului European Donald Tusk a avertizat duminică în legătură cu faptul că, în Europa, capacităţile de primire a refugiaţilor se "apropie de limită" şi a îndemnat celelalte puteri din cadrul G20 să îşi asume partea de responsabilitate ce le revine, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Capacităţile Europei de a găzdui noi valuri de refugiaţi, fără a uita de migranţii clandestini, sunt aproape de limită", a spus Tusk într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker în marja summitului G20 de la Hangzhou, în China.

"Trebuie să fim realişti şi pragmatici", a îndemnat el. "Problema nu sunt doar refugiaţii care provin din ţări aflate în război ca Siria (...). Vorbim de 60 până la 70 de milioane de persoane deplasate în lume, un fenomen care se produce şi aici, în Asia", a subliniat el.

"Doar un efort la scară mondială va fi în măsură să genereze rezultate", a adăugat Tusk, care i-a îndemnat pe membrii G20 - inclusiv China, a doua economie mondială - să îşi asume partea de responsabilitate.

Uniunea Europeană este divizată în problema primirii refugiaţilor, la un an de la decizia cancelarului german Angela Merkel de a deschide frontiera migranţilor.

Numeroase state europene, în special din Europa de Est, consideră că Merkel a lansat o invitaţie migranţilor prin această decizie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.