Se preconizează că valurile de căldură vor afecta nordul Chinei în următoarele două săptămâni, peste 250 de milioane de persoane confruntându-se, astfel, cu temperaturi care depăşesc 40 grade Celsius în unele regiuni, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Regiunile Xinjiang, Mongolia Interioară şi Ningxia şi provinciile Hebei, Henan, Gansu şi Shaanxi vor înregistra temperaturi de peste 40°C în următoarele patru-şase zile, a declarat Fang Xiang, directorul adjunct al Centrului Naţional de Meteorologie (NMC), într-o conferinţă de presă.

China s-a confruntat cu fenomene meteorologice extreme în această vară, cu valuri de căldură în nord şi ploi abundente şi inundaţii în sud. Guvernul a dat vina pe schimbările climatice, despre care spune că vor afecta din ce în ce mai mult economia şi societatea.

În iunie, valurile de căldură au afectat aproape jumătate din populaţia Chinei. O parte din sarcina reţelei electrice din nordul Chinei a înregistrat noi maxime luna trecută, afectând aprovizionarea cu energie, a mai spus Fang.

”Temperaturile ridicate de durată vor avea un impact semnificativ asupra producţiei şi vieţii, cum ar fi creşterea presiunii asupra sursei de alimentare”, a mai afirmat el.

Totodată, există riscul de incendii forestiere şi daune pentru creşterea stabilă a culturilor precum orezul, bumbacul şi porumbul, a mai precizat oficialul chinez.

Condiţiile asemănătoare secetei vor afecta culturile din Shandong, Anhui, Henan, Shaanxi şi Gansu, a avertizat Fang.

În iunie, temperatura medie a Chinei a fost la cel mai ridicat nivel din 1961, a declarat Wang Yawei, un oficial meteorologic, la conferinţa de presă.

De asemenea, s-au înregistrat temperaturi cu 0,9 grade Celsius mai mari în comparaţie cu aceeaşi perioadă din anii precedenţi, a mai spus el.

Luna trecută, provinciile Henan şi Jiangsu, care au în total o populaţie de peste 180 de milioane, au stabilit noi recorduri zilnice de utilizare a energiei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.