Cancelarul german Olaf Scholz anunţă miecuri că nu intenţionează, în acest stadu, să efectueze o vizită la Kiev, aşa cum îi cere preşedintele ucrainan Volodimir Zelenski, catalogând în trecere drept ”irintantă” decizia acestuia de nu-l primi pe preşedintele german Frank-Walter Steinmeier, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat la postul public de radio RBB dacă intenţionează să se ducă la Kiev, Olaf Scholz a reiterat că se află în contact cu Volodimir Zelenski şi că a fost la Kiev cu puţin înainte ca Rusia să invadeze Ucraina, la 24 februarie.

Scholz sugerează astfel că o vizită a sa Kiev nu se află pe ordnea de zi.

”Aproape niciun alt şef de stat sau de guvern nu are contacte la fel de intense ca mine”, insistă el.

Un consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Oleksii Arestovici, a declarat anterior la postul public german de televiziune ZDF că autorităţile ucrainene îl aşteaptă în continuare pe ”cancelarul (german) să ia imediat decizii practice, inclusiv livrarea de armament”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.