Guvernul canadian a decis să interzică accesul navelor şi al vaselor de pescuit ruseşti în porturile şi în apele sale interne, ca răspuns la invadarea Ucrainei. Decizia va intra în vigoare la finalul săptămânii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernul canadian a anunţat, marţi, că ia în continuare măsuri ca răspuns la invadarea Ucrainei de către Rusia.  

Astfel, Canada intenţionează să interzică navelor şi vaselor de pescuit ruseşti să intre în porturile şi în apele sale interne.  

Interdicţia este de aşteptat să intre în vigoare la sfârşitul acestei săptămâni, după adoptarea unor odine în acest sens.  

”Rusia trebuie trasă la răspundere pentru agresiunea sa din Ucraina (...) Astăzi, luăm măsuri pentru a închide porturile canadiene şi apele interne navelor deţinute sau înregistrate de Rusia. Guvernul Canadei condamnă invazia Ucrainei de către Rusia şi vom continua să luăm măsuri pentru a fi alături de Ucraina”, a declarat Omar Alghabra, ministrul Transporturilor. 

Guvernul britanic a decis să interzică accesul în porturile Regatului Unit navelor sub pavilion rus, dar şi celor închirate sau deţinute de către ruşi, din cauza invazieiruse a Ucrainei, a anunţat luni ministrul britanic al Transporturilor Grant Shapps. 

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut, marţi, interzicerea accesului Rusiei în "toate porturile" şi "aeroporturile din lume" ca represalii la invazia rusă în Ucraina

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.