Campania pentru realegerea preşedintelui Donald Trump a anunţat miercuri că a dat în judecată publicaţia New York Times, pe care o acuză că a publicat un articol fals în mod intenţionat, referitor la investigaţia privind amestecul Rusiei în alegerile americane din Statele Unite, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o escaladare a bătăliei preşedintelui republican cu presa, oficiali din campania sa au spus că procesul a fost înregistrat la Curtea Supremă din statul New York.

Un comunicat din partea campaniei Trump afirmă că obiectivul procesului este ”de a trage la răspundere publicaţia pentru că a publicat în mod intenţionat informaţii false împotriva campaniei preşedintelui Trump”.

Procesul intentat de campania Trump se referă la un articol publicat pe 27 martie 2019. Preşedintele a criticat deseori pulicaţia New York Times, pe care o consideră părtinitoare.Trump, care doreşte să fie reales pe 3 noiembrie, acuză deseori diferite publicaţii că ar răspândi ”informaţii false” şi le numeşte ”inamicul poporului american”.

Investigaţia fostului consilier special Robert Mueller a cercetat campania Moscovei de hacking şi propagantă pe reţelele de socializare pentru a susţine candidatura lui Trump în 2016, în detrimentul oponentei sale democrate Hillary Clinton. Investigaţia a cercetat numeroase contacte între persoane asociate campaniei Trump şi ruşi. Mueller a descoperit doverzi insuficiente pentru a dovedi o conspiraţie penală între echipa lui Trump şi Rusia.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.