Comunitatea mondială nu poate accepta în tăcere decizia SUA de a furniza Ucrainei muniţie cu dispersie, deoarece acest lucru duce la imprevizibilitate la nivel mondial, fără nicio reţinere morală, a declarat Grigori Karasin, şeful Comitetului pentru afaceri internaţionale al Consiliului Federaţiei, camera superioară a parlamentului rus, relatează TASS.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Furnizarea de muniţii cu dispersie către radicalii scăpaţi de sub control este deja o escaladare gravă, numărul victimelor civile putând creşte de multe ori! Comunitatea internaţională nu poate accepta în tăcere o astfel de decizie a NATO. În caz contrar, următoarea etapă va fi imprevizibilitatea globală, fără nicio măsură sau reţinere morală", a scris senatorul pe canalul său de Telegram, menţionând că strategii de la summitul NATO de la Vilnius "au multe la care să se gândească".

În opinia sa, Washingtonul "sondează deja reacţia la posibilele soluţii" prin intermediul presei, în perspectiva summitului care va avea loc la Vilnius pe 11 şi 12 iulie. "Este clar că tezele zgomotoase despre acordarea de garanţii de securitate regimului lui Zelenski sună, în general, a gol. Cu atât mai mult, împing înapoi visul atât de drag Kievului de a deveni membru al blocului", consideră Karasin.

CITEȘTE ȘI Biden spune că trimiterea de muniţie cu dispersie în Ucraina a fost „o decizie dificilă”, dar „aveau nevoie de ea” - CNN

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.