Poliţia australiană a găsit cadavrele unui prezentator de televiziune şi partenerului acestuia, un însoţitor de bord, într-o zonă rurală de la periferia oraşului Sydney, marţi, în baza unor informaţii furnizate de către un ofiţer de poliţie - în vârstă de 28 de ani, un fost blogger, care întreţinea o relaţie cu prezentatorul - acuzat de uciderea cuplului gay, un scandal care face mult zgomot în Australia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Suntem convinşi că i-am găsit pe Luke şi Jesse”, a anunţat şefa poliţiei statului New South Wales, Karen Webb.

Ea a anunţat că familiile celor două vixtime au primit vestea cu ”uşurare şi tristeţe”.

Această descoprire pune capăt unei săptămâni de căutări - foarte mediatizate - ale rămăşiţelor lui Jesse Baird, în vârstă de 26 de ani, un jurnalist specializat în divertisment, şi ale lui Luke Davies, în vârstă de 29 de ani, un membru al personalului navigant al Qantas.

Un poliţist în vârstă de 28 de ani, care întreţinea o relaţie cu Jesse Baird, a fost inculpat cu privire la două capete de acuzate de omor.

”Aceste informaţii au fost obţinute cu ajutorul acuzatului”, a anunţat Karen Webb.

CRIME DE ”NATURĂ DOMESTICĂ”

Poliţia crede că cei doi bărbaţi au fost împuşcaţi într-o locuinţe, în centrul Sydney, după care au fost puşi în saci de plăci de surf şi duşi pe o proprietate rurală situată la aproximativ două ore cu maşina de oraş.

Teste balistice au arătat că un glonţ găsit în apartament corespundea unei arme de foc folosită de către poliţie.

Arma a fost găsită apoi în seiful unui comisariat de poliţie.

Poliţia afirmă că aceste crine sunt ”de natură domestică” şi nu o ”crimă homofobă”.

Suspectul a fost un blogger specializat în celebrităţi înainte să devină poliţist.

El apare în fotografii împreună cu numeroase staruri, ca Taylor Swift, Miley Cyrus, Lady Gaga şi Ben Stiller.

El a fost vizat de o anchetă după ce a folosit în mod abuziv un taser împotriva unei aborigene, în 2020, după care o înregistrare video a incidentului a fost difuzată online.

Potrivit unor informaţii din 2014, el şi-a dezvăluit în mod public homosexualitatea aruncând o scrisoare pe scenă, la un concert al lui Lady Gaga, pe care starul a citit-o mulţimii, în care se afla şi sora acestuia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.